Η Γνώση είναι υπερβατική γιατί μας επιτρέπει να γνωρίσουμε τον άνθρωπο και το σύμπαν. Για αυτόν τον λόγο δεν μπορούμε να κατανοήσουμε την Γνώση χρησιμοποιώντας μόνο την διάνοια, αλλά χρησιμοποιώντας και τις λειτουργίες της συνείδησης. 

Ο σκοπός της είναι να αλλάξει κάθε άνθρωπος τις κακές του συνήθειες, και να μετατραπεί σε ένα παραδειγματικό άτομο. Αναγέννηση σημαίνει να γεννηθούμε ξανά μέσα σε εμάς τους ίδιους, όπως κάποιος αναδημιουργεί έναν νέο Κόσμο. Χωρίς κάποια προηγούμενη πληροφόρηση πάνω στην «Γνωστική Ανθρωπολογία», η μελέτη των διάφορων πολιτισμών θα ήταν κάτι παραπάνω από αδύνατη. Οι Κώδικες του Μεξικού, οι Αιγυπτιακοί Πάπυροι, οι Ασσυριακοί Πλίνθοι, τα Χειρόγραφα της Νεκράς Θάλασσας, όπως και κάποιοι από τους αρχαιότερους Ναούς, Ιερούς μονόλιθους, αρχαία ιερογλυφικά, πυραμίδες, χιλιετείς τάφους, κλπ. προσφέρουν μέσα από τον βαθύ τους συμβολισμό μια γνωστική αίσθηση η οποία ξεφεύγει από την κυριολεκτική ερμηνεία και δεν θα μπορούσε ποτέ να έχει κάποια αξία διανοητικού χαρακτήρα. Μέσα στο πέρασμα της ιστορίας έχουν υπάρξει μεγάλες σχολές μυστηρίων σε διαφορετικούς πολιτισμούς και μέρη σε όλο τον κόσμο. Αυτές οι σχολές δίδασκαν με έναν απλό και απόκρυφο τρόπο τις αρχές και τα θεμέλια της γνωστικής διδασκαλίας. Η Γνώση είναι η σύνθεση όλων των γνώσεων των αρχαίων σχολών και για αυτόν τον λόγο έχει ονομάζεται η Σοφία της Σύνθεσης, η οποία έχει αναλάβει να αποκαλύψει στην ανθρωπότητα όλα τα Μυστήρια που μέχρι τώρα ήταν κρυφά. 

Η αυτοπραγμάτωση του Είναι. Είναι μια αληθινή
Επιστημονική Σχολή Αναγέννησης, που αναζητά την
μεταμόρφωση του Ανθρώπινου Όντος
Η Γνώση δεν γεννήθηκε σε κάποια συγκεκριμένη κουλτούρα, εμφανίζεται ή εκδηλώνεται σε πολλές κουλτούρες, γιατί η Γνώση είναι μια πολύ φυσική λειτουργία της ίδιας της Ζωής.
Για παράδειγμα: το ακουστικό μας όργανο έχει σαν φυσική του λειτουργία την ΑΚΟΗ· ο οφθαλμός μας έχει ως φυσική λειτουργία την ΟΡΑΣΗ. Με τον ίδιο τρόπο η Ζωή της Φύσης του μικρόκοσμου (ατομική), και η Δημιουργία του μακρόκοσμου (γαλακτική), έχουν ως λειτουργία την ΓΝΩΣΗ. Για αυτόν τον λόγο λέμε ότι η ΓΝΩΣΗ γεννιέται στην Αυγή της Δημιουργίας, και προσδίδει διάφορες ιδιότητες, τόσο στην ύλη, όσο και στο πνεύμα όλων των βασιλείων της φύσης. Συγκεκριμένα στο Ανθρώπινο Ον παρέχει: την Λογική, την Διάκριση, την λογική Σκέψη, την Αγάπη, την Γονιμοποίηση, κλπ., και την ικανότητα για μέγιστη διαύγεια, γνωστή ως Η ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ.

Η ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ, είναι μια λειτουργία που βρίσκεται βυθισμένη σε όλη την φύση. Είναι υπεύθυνη για να διευθύνει και να καθοδηγεί τις διαδικασίες, τις μετατροπές, και τις ξεδιπλώσεις για τον πολλαπλασιασμό και την διατήρηση της Ζωής.
Αυτή η Θεϊκή ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ δρα πάνω στην ύλη και το πνεύμα, και εκφράζεται μέσω αυτού που γνωρίζουμε ανθρώπινα ως τους Φυσικούς Νόμους. Αυτή είναι η Θεϊκή και Άγια Ευφυία όλων των χρόνων. Αυτή είναι η ιδιότητα των Μυθολογικών Θεών. Αυτή είναι η ικανότητα των θρησκευτικών Θεοτήτων και Εσωτερικών Θρύλων.

 

Ο Θρίαμβος την ελευθερωμένης συνείδησης.

Ο σκοπός της Γνώσης σε οποιαδήποτε εποχή είναι να εξαλείψει ο άνθρωπος όλα τα ψυχολογικά του ελαττώματα, να γεννιέται σε αρετές, και να θυσιάζεται για την ανθρωπότητα.

Με αυτόν τον τρόπο, θα μπορέσει να αναπτύξει πλήρως την ΨΥΧΗ του, και να έρθει σαν συνέπεια η αφύπνιση της εσωτερικής του ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ για να αναπτύξει Αρμονικά την φυσική και πνευματική του σύσταση, ολοκληρώνοντας έτσι τον σκοπό της ανθρώπινής του ύπαρξης.

Αυτή η ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ εκφράζεται στους μεγάλους Αγγελιοφόρους της Ανθρωπότητας, όπως ο Κρίσνα, ο Βούδας, ο Ερμής ο Τρισμέγιστος, ο Κετζαλκόατλ, ο Ιησούς ο Χριστός, κλπ.

Και το γνωστικό τους μήνυμα, έχει την δύναμη μεταμορφώσει ριζικά τον άνθρωπο· ακόμα και την Αλχημική του κατάσταση, του Μόλυβδου, μέχρι να την φτάσει στο Αλχημικό επίπεδο του Χρυσού.

Η Γνώση είναι εμπειρία ζωής

Η Γνώση, όντας μια εμπειρία της ίδιας της ζωής, αφήνει συνεχώς πολλά ίχνη της στην Εικαστική Τέχνη, στην Γλυπτική, στην Αρχιτεκτονική, στην Μουσική, και φυσικά στα Χειρόγραφα. Αυτή η κληρονομιά λειτουργεί ως διδασκαλία σε οποιοδήποτε άτομο που αληθινά επιθυμεί να φτάσει την φυσική και πνευματική τελειότητα. Παραθέτουμε μερικά από αυτά τα Γνωστικά Χειρόγραφα, γραμμένα στα Σαχιδικά Κοπτικά, που είναι στην διάθεση όσων επιθυμούν να καλλιεργήσουν την δική τους ψυχή

    • Tα Γνωστικά Κείμενα του Ναγκ Χαμάντι.

    • Η Πίστη Σοφία (Ασκενικός Κώδικας).

    • Το Ευαγγέλιο του Ιούδα (Codex Chakos);

    • La Sophia de Jesus el Cristo (Códice de Berlín).

    • Το βιβλίο του Jeu (Codex Brucianus).

Κείμενα της Ναγκ Χαμαντί.

Είναι απαραίτητο να κατανοήσουμε ότι η Γνώση είναι μια επιστήμη εκατό τοις εκατό πρακτική. Δεν είναι για θεωρία, αφού κανείς δεν μπορεί να φτάσει τον Θεό μέσα από αυτό που σκέφτεται ή δεν σκέφτεται, αλλά από τις πράξεις και τους καρπούς της ζωής του.

Τα Σύγχρονα Γνωστικά Ιδρύματα  

Πρακτικά συνεχίζουν να υπάρχουν οι μελέτες των Χιλιετών Γνωστικών, κατευθυνόμενες από μεγάλους εκπροσώπους για την σημερινή ανθρωπότητα: τον Α.Δ. Σαμαέλ Αούν Βεόρ και τον Α.Δ. Λάξμι. Αυτοί οι Δάσκαλοι, έχουν αναλάβει την πραγματοποίηση της Γνωστικής Γνώσης και των αιώνιων αληθειών σε μια πιο κατανοητή γλώσσα. Οι πολλαπλές τους διδασκαλίες συμπυκνώνονται σε δεκάδες βιβλία με διδακτικές εξηγήσεις ώστε κάθε άτομο να μπορεί να έχει μια αντικειμενική αίσθηση της ανθρώπινής του ύπαρξης, εκμεταλλευόμενο κάθε δευτερόλεπτο της Ζωής του, για να μην είναι μάταιο το φυσικό Σώμα που έχει.
Από την σύγχρονη Γνωστική Λογοτεχνία σας παραθέτουμε μερικούς από τους τίτλους της:

 

Α.Δ. Σαμαέλ Αούν Βεόρ

βιβλία του Α.Δ. Σαμαέλ Αούν Βεόρ

    • Ο Τέλειος Γάμος

    • Επαναστατική Ψυχολογία

    • Θεμελιώδης Εκπαίδευση

    • Γνωστική Ανθρωπολογία

Βιβλία του Α.Δ. Λάξμι

• Συλλογισμοί ενός Ερευνητή
• Φως στο σκοτάδι
• Στον Υδροχόο μια Νέα Έξοδος
• Το Ευαγγέλιο του Ιούδα

Το περιεχόμενο αυτών των βιβλίων κατευθύνει προς μια ζωή ηθικής ορθότητας και μια μόνιμη κατανόηση και διάλυση των λαθών της ανθρώπινής μας συμπεριφοράς.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Βασίλης Βασιλόπουλος

Συνήθως απαντά εντός μιας ημέρας

Powered by WpChatPlugins